Äta och Fika hos oss

Underbar mat

Rosenhills kök och café drivs av BondenKocken. Vi lagar maten från grunden, bakar egen surdegsbröd, ystar på plats, gör egen glass & bakar all fika själva. Vi serverar mat med fokus på vad säsongen ger och förstås också på att ha mycket ekologiska råvaror. Vi serverar både vegetariskt och kött. Det brukar också finnas något för er med specialkost, med glutenfria & veganska alternativer. Till barnen har vi alltid pannkakor, enkel surdegsmacka & varmkorv.

Råvaror direkt från gården

Råvarorna kommer under säsong i hög utsträckning från vår egen KRAV-godkända trädgård och skogarna runt om. Dessutom samarbetar vi med gårdar i närområdet, som Lovö Prästgård (Drottningholm), Noble Farming (Adelsö) & Bona Gård (Munsö). BondenKocken gör även egen ost & glass på plats, på mjölk från Lovö Prästgård. Till ex. den berömde stekosten som ni hittar i vår stekostburgare, eller kardemummaostkaka. Till sommaren kommer även en glasskiosk med vår egna glass, allt gjort ’in-house’.
Vår meny ändras allt efter årstiden men du kan förvänta dig några rejäla varmrätter, smörgåsar, dagens soppa, ofta sallad samt pannkakor och varmkorv.

Njut av din måltid

Du kan sitta och äta i vår mysiga lada eller var som helst i vår sprudlande vackra trädgård. Eller hitta en plats som passar just dig, vare sig det är en vacker utsiktsplats eller en avkopplande del av trädgården. Ta god tid på dig och njut av lunchen med t.ex. ett glas vin eller en lokal öl. Kom upp igen och fyll på med fika o kaka och åk hem mätt o nöjd, kanske med en surdegslimpa och en kasse fräscha grönsaker. Du kan förstås också komma och köpa med dig en rätt i en ”take-away”-box.